Nie jest to najtańsze znane mi spaghetti, ale czasem trzeba sobie podogadzać :) Z podanych składników wychodzi porcja dla dwóch osób na jeden obiad. I to w ciągu mniej niż 20 minut!
Składniki
|
Najpierw wstawiamy wodę na makaron, bo jego ugotowanie będzie tu najdłuższą czynnością.
Następnie płuczemy, suszymy i kroimy w małe kostki łososiowy filet. W rondelku podgrzewamy masło i podsmażamy lekko przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodajemy kawałki łososia, a gdy ów się zarumieni, także jogurt, koperek i chilli. Możemy też lekko posolić potrawę. Mieszamy wszystko i dusimy przez 3-5 minut. Podajemy na makaronie spageteryjnym.
Następnie płuczemy, suszymy i kroimy w małe kostki łososiowy filet. W rondelku podgrzewamy masło i podsmażamy lekko przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodajemy kawałki łososia, a gdy ów się zarumieni, także jogurt, koperek i chilli. Możemy też lekko posolić potrawę. Mieszamy wszystko i dusimy przez 3-5 minut. Podajemy na makaronie spageteryjnym.